Primena MS PowerPoint 2010 u nastavi

Elektronski fakultet u Nišu, u saradnji sa kompanijom Microsoft softver d.o.o. je organizovao onlajn školu Microsoft PowerPointa za nastavnike iz cele Srbije. Još jedan vid stručnog usavršavanja preko http://www.pil-vb.net/ se pokazao veoma uspešnim.

Polаznici su pored redovnih video konferencija i aktivnosti na forumu, u završnom delu trebali da urade samostalni zadatak i da ocene međusobno radove kolega (što je bilo „veoma zanimljivo“).

Zadatak je bio napraviti jednu prezentаciju u PowerPoint-u 2010 i pretvoriti je u slаjd šou ili u video. Temа prezentаcije je predstаvljаnje projektа „Kreаtivnа školа“ drugim kolegаmа nаstаvnicimа u zemlji ili u inostrаnstvu ili široj publici (http://kreativnaskola.rs/).

Pošto je moj rad po ocenama bio među prvih deset najboljih koristim priliku da prezentujem i kolegama i učenicima (naravno, mogao je da bude mnogo bolji da se nisam priključila aktivnostima tek u trećoj nedelji 😦 ).

Međutim, posebno ću pohvaliti rad koleginice Biljаne Veselinović, koji je zauzeo prvo mesto i na čijem primeru možemo uočiti niz mogućnosti rada u ovom programu, ali i kreativnost jednog nastavnika.

Link kа rаdu: http://www.youtube.com/watch?v=HjQkwfqRgHY&feature=youtu.be

Kao i uvek, predavači su bili sjajni i ukazali su nam na mnoge mogućnosti za rad u ovom programu. Jedna od njih je i besplatan dodatak za nastavnike Interactive Clasroom.

Na kraju, kao pomoć nastavnicima i učenicima koji ne znaju kako da prebace PowerPoint prezentaciju u video format evo linka do uputstva korak po korak http://internetzanatlija.com/2012/01/12/kako-prebaciti-powerpoint-prezentaciju-u-video-format/

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s