Dodatna nastava i informatička sekcija

U pedagogiji je poznat i priznat uticaj grupe na učenje – grupa daje podsticaj za učenje, svi učesnici u grupi imaju mogućnost da svojim razmišljanjima i komentarima budu asistenti u vršnjačkom učenju…

 

Iz tog razloga dodatnu nastava i informatičku sekciju u 2009/2010. pod nazivom „Prostor na netu“ posvećujem primeni alata za podršku grupnom učenju uz uvod o klasičnim metodama komunikacije sa učenicima preko interneta, kroz objedinjenu besplatnu uslugu Windows Live.

 

Da bi pratio lekcije, učenik treba da ima bazično znanje rada na računaru. (Lekcije i zadaci biće postavljeni u SkyDrive-u u fascikli Učenje).

Pojedini materijali koji će biti korišćeni kao podrška učenju su pod pokroviteljstvom Microsoft-a prezentovani svim zainteresovanim nastavnicima na kursu Socijalni softver u nastavi.

       

Veoma važno

Prilikom komunikacije putem Interneta moramo se pridržavati određenih pravila ponašanja. Pravila lepog ponašanja u komunikaciji bi trebalo da važe u svakoj situaciji, a pogotovo u Internet komunikaciji, gde gestovi i jačina glasa nemaju nikakav značaj.

Prilikom e-mail komunikacije obratite pažnju, pre svega, na poštu koju Vi šaljete. Ne šaljite neprimerene poruke bez obzira da li ste nečim izazvani, a i ako odgovarate na takve poruke, budite uzdržani. Prilikom komunikacije putem Interneta imajte na umu da osoba sa kojom komunicirate možda pripada drugačijoj kulturi, koristi drugačiji jezik i ima drugačiji smisao za humor.

Pošta na Internetu nije zaštićena, zato u svojim pismima pišite samo ono što biste napisali na razglednici. Izbegavajte slanje svojih ličnih podataka koji mogu na različite načine biti zloupotrebljeni (JMBG, broj čekovne kartice, itd). Prilikom slanja poruke obavezno proverite adresu na koju šaljete i popunite polje za temu Vaše poruke. Tema mora da se odnosi na sadržaj Vaše poruke. Kada je komunikacija putem e-maila isključivo dvosmerna, nemojte uključivati i druge osobe u tu komunikaciju.

Trudite se da dužina reda u vašoj poruci ne pređe 70 karaktera. Koristite velika i mala slova u skladu sa pravopisom i pravilnu interpunkciju. Nemojte pisati ceo tekst VELIKIM SLOVIMA, jer to izgleda kao da VIČETE. Za naglašavanje pojedinih delova poruke koristite odgovarajuće simbole.

Zaštita autorskih prava važi i za elektronsku poštu. Ne razmenjujte poštu sa nepoznatim osobama.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s